Skridskoskola

Det ska vara kul att lära sig åka skridskor! Ett sätt att lära sig är att gå i skridskoskola hos oss.

Skridskoskolan består av nybörjar- och fortsättningsgrupper. På isen delas åkarna in i nivågrupper. Vi har inga grupper baserat på åldern utan fördelningen görs på basen av vilken nivå åkaren befinner sig på.

Tränarna utvärderar varje åkares utveckling. Klubben tillämpar Svenska konståkningsförbundets märkessystem för grunderna i konståkning och märkesnivån används som basen av gruppfördelningen. Märkena tas alltid av tränare, inte av åkaren själv eller föräldrarna.

Efter skridskoskolan står färggrupperna närmast i tur att gå vidare till. Färggrupperna är Östermalms KKs fortsättningsgrupper där man fortsätter öva vidare på steg, teknik och konståkningselement. För att komma upp till färggrupperna skall åkaren ha tagit märke 8. Det är tränarna som tar märkena på träningen.

Grupperna erbjuds också markträning, (rörelser och teknik, smidighetsträning och kondition). 

Vi sätter barnen i centrum – huvudsaken är att barnen har roligt och får uppleva glädjen i att åka skridskor, utifrån sina egna förutsättningar och vilja.

 Om istiderna ändras pga yttre omständigheter t.ex. kommunen avbokar vår istid  så är klubben ej skyldig att ersätta dem men vi försöker erbjuda en möjlighet att åka någon annan tid/plats.

Aktiva åkare betalar säsongsvis (höst+vår) medlemsavgiften 200 kr samt varje termin en träningsavgift; i det ingår is- och tränarkostnader.

 OBS!! Märk betalningen med träningstiden och barnets namn. Barnen får inte kliva på isen om avgiften inte är betald.

Vi tillämpar 1 veckas prövoperiod för små barn, om ni skriftligt via e-post avanmäler barnet betalas träningsavgiften tillbaka.

Vi har verksamhet på:

  • Zinkensdamm IP (Zinken)
  • Östermalms IP

Vid frågor: skridskoskola.ostermalmskk@gmail.com